CNC frezen


Wat is CNC frezen?

 

Frezen is een verspanende productietechniek.

CNC wil zeggen dat dit proces computergestuurd is.

Hierdoor kan nauwkeurig en snel de gewenste vorm uit het materiaal gehaald worden.

Een vorm/product/object getekend in een CAD/vector programma wordt door ons omgezet naar machine-instructies (aansturingscodes die de machine vertellen hoe het moet gaan frezen).

 

 

Wat kunnen we frezen (afmeting en materialen)?

 

De afmeting van de CNC frees is 1250 x 2500 mm (hier past een standaard plaat op).

We kunnen verschillende materialen frezen:

Houten plaatmateriaal: div. soorten en diktes multiplex (populier, beuken en berken), MDF en houtvezelplaten (ECOboards) maar ook massief houten panelen van bv. eiken.

Plaatmateriaal van kunststof: PVC, plexiglas, polycarbonaat (lexaan), Trespa®/HPL, Alupanel/Dibond® en HMPE

 

Meestal kunnen we de door u gewenste materialen bestellen. Wanneer dat niet het geval is, of als het om een uniek stuk materiaal gaat, kunt u dit ook zelf aanleveren.

Kosten

Witchcraft CNC hanteert standaard lage prijzen voor frezen en op de materialen die wij aanbieden. We verwerken kleine of eenvoudige, maar ook grote meer complexe projecten. U ontvangt altijd een op maat gemaakte prijsopgave voor uw unieke project. Om toch alvast een idee te krijgen van de kosten en hoe deze zijn opgebouwd, volgt hieronder een toelichting.

 

Start- en instelkosten:

Deze opstartkosten zijn bij een klein of groot project verschillend. Voor uw project moeten we de frees instellen en programmeren.  Een heel simpele vorm waarvan u er slechts één nodig heeft is in enkele minuten ingesteld. Een groot project verdeeld over meerdere platen is een stuk meer werk.  Op basis van uw tekeningen (ruwe schets of volledig CAD bestand) kunnen we een inschatting maken van de tijd die we er mee bezig zijn.

 

Teken- en ontwerpkosten (optioneel):

We verwerken naast volledig uitgetekende opdrachten ook opdrachten waarbij u alleen een schets of idee aanlevert. In dat geval zullen wij in de offerte de kosten specificeren voor de tijd die wij nodig hebben om uw idee om te zetten naar een geschikte tekening voor het frezen.  In de praktijk hebben we voor kleine opdrachten ongeveer 15 minuten nodig tot meerdere uren voor complexe opdrachten.  Het uurtarief voor teken- en ontwerpwerk is €45, - ex btw.

 

Freeskosten:

De kosten voor onze CNC machine zijn €50, - per uur ex btw. De freestijd hangt sterk samen met het soort materiaal, de dikte ervan en de complexiteit van de tekening.

 

Materiaalkosten: 

In de offerte worden de prijzen van de materialen voor uw project gespecificeerd.

 

Verzendkosten (optioneel):

U kunt uw project altijd in Wemeldinge komen ophalen.

Wanneer we pakketten verzenden, dan doen we dat met PostNL of GLS. De verzendkosten zijn afhankelijk van het formaat en gewicht van het pakket.